All fields are required.

Close Appointment form
IoannaPavlou

Σεμιναρια

Πόσες είναι οι μητέρες που παρατήρησαν, από την γέννηση, πως το παιδί τους συμπεριφέρεται διαφορετικά από τα άλλα συνομήλικα και φοβούνται να μιλήσουν γι’ αυτό; Πόσες από εμάς έχουμε αντιληφθεί τις ιδιαιτερότητές τους, αλλά δεν μιλάμε για να μην μας κρίνουν;
Τα ονομάζουν «indigo», «ουράνιου τόξου» ή «κρυστάλλινα».
Εάν καταφέρουμε να συναντηθούμε, θα είναι η πρώτη φορά που στο Πανελλήνιο γίνεται παρόμοια παρουσία, από επιστήμονα ιατρό. Είμαι εδώ για να καταθέσω όχι διαβαστέα ύλη, αλλά εμπειρία ζωής και έρευνα 23 χρόνων τόσο ως μητέρα 2 παιδιών Indigo - με τις όποιες δυσκολίες αντιμετώπισα στην συνοδοιπορία μου με αυτά και την μαθητεία δίπλα τους- , όσο και ως ιατρός μαιευτήρας, στην οποία της δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθεί, από την σύλληψη, την όποια εξέλιξη των Indigo παιδιών που βοήθησα να έρθουν στον κόσμο μας, στο οικογενειακό περιβάλλον τους αλλά και στο νυν υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα.
Θα γίνει αναφορά σε ό,τι έχει σχέση με την αρμονία , την υγεία και την ισορροπία τους
στην διαπαιδαγώγηση, στην εκπαίδευση αλλά και στην όποια αντιμετώπιση θεμάτων διατροφής και υγείας.
Χωρίς να υπογραμμιστεί η διαφορετικότητα από όλα τα άλλα παιδιά, ας αναγνωρίσουμε τα ταλέντα τους, τις ευαισθησίες τους, την ποικιλομορφία τους, τις όποιες εξωαισθητήριες ή και  διαισθητικές ικανότητες αλλά και τις υπάρχουσες δυσκολίες για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.
Κύριο μέλημα όλων μας να μην σταθούμε εμπόδιο στην ανάπτυξή τους και να τα προστατεύσουμε από τον οδοστρωτήρα της καθημερινής αδιάφορης ρουτίνας στην ενήλικη ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις. Κύριο μέλημα όλων μας να μην μεταθέσουμε το φορτίο στις πλάτες των ταλαντούχων παιδιών. Δεν είναι εδώ για να σώσουν εμάς, αλλάζοντας τον κόσμο μας. Είναι εδώ για να μας υπενθυμίζουν καθημερινά, με τον τρόπο τους, όποιες αλλαγές χρειάζεται να κάνουμε όλοι εμείς ενσυνείδητα ο καθένας στη ζωή του για να συνεργαστούμε  στην μετουσίωση της ύπαρξής μας, και κατ΄ επέκταση του κοινωνικού ιστού. Είναι εδώ για να γίνουμε εμείς η γέφυρα του ουράνιου τόξου που θα συνδεθεί μαζί τους ώστε ο κόσμος μας να γίνει φωτεινός σαν το χαμόγελό τους.