All fields are required.

Close Appointment form
IoannaPavlou

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Οι περισσότεροι οπαδοί της εναλλακτικής ιατρικής πιστεύουν ότι ένας «ολιστικός μαιευτήρας-γυναικολόγος» θεραπεύει τους ασθενείς του, χωρίς να συνταγογραφεί χημικά φάρμακα και χωρίς να χειρουργεί. ΄Η, εάν το κάνει, δεν χρησιμοποιεί αναισθητικά, αλλά οραματισμούς, αιθέρια έλαια, κρυστάλλους και προσευχές!
      Με άλλα λόγια, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι ολιστικοί μαιευτήρες-γυναικολόγοι βρίσκονται «εκτός πραγματικότητας». Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι μακριά από την αλήθεια περισσότερο από αυτό.
      Ο ολιστικός μαιευτήρας-γυναικολόγος έχει την ίδια επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση όπως κάθε άλλος πτυχιούχος ειδικευμένος γιατρός. Η διαφορά είναι ότι ο αληθινά ολιστικός μαιευτήρας-γυναικολόγος κοιτάζει την «ευρύτερη εικόνα» βλέποντας τα γεννητικά όργανα της γυναίκας και κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την ασθενή να διατηρήσει στον μεγαλύτερο βαθμό την υγεία της από πνευματική, ψυχολογική, διανοητική και βιολογική άποψη.
      Αυτό αιτιολογείται εξ αιτίας του γεγονότος ότι τα γεννητικά όργανα ανήκουν στο γυναικείο σώμα αλλά η “χρήση” γίνεται και από τους δύο συντρόφους. Με άλλα λόγια κάθε γυναικολογική νόσος είναι πολυπαραγοντική δεδομένου ότι το είδος της συντροφικής σχέσης αλλά και η αποδοχή ή όχι της θηλυκότητά της επιδρούν στην υγεία.
     Στην καθημερινή πρακτική του ο ολιστικός μαιευτήρας-γυναικολόγος συνδυάζει τις καλύτερες των παραδοσιακών και εναλλακτικών εφαρμογών έτσι ώστε να συμπληρώνουν η μία την άλλη, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο μια «επί του συνόλου» βελτίωση της υγείας του ασθενούς.
     Συγχρόνως διατηρεί ανοιχτό μυαλό και συνεχίζει να αναπτύσσει και να εξελίσσει τις μεθόδους αντιμετώπισης παθήσεων καθώς η σύγχρονη επιστημονική έρευνα φέρνει στο φως καινούργια δεδομένα.
     Ο κοινός στόχος μεταξύ των ολιστικών γιατρών είναι η αφοσίωσή τους στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος των ασθενών τους αποφεύγοντας την χορήγηση τοξικών για το σώμα ουσιών. Επιλέγουν να ελαχιστοποιούν τη λήψη χημικών φαρμάκων, τα οποία χορηγούν ούτως ή άλλως όπου είναι ανάγκη, προτιμώντας αντίθετα να χρησιμοποιούν την αποτοξίνωση, την αποκατάσταση του   διατροφή και φυσικά συμπληρώματα, όπου είναι δυνατόν.
     Τέλος, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές με τις σύγχρονες εναλλακτικές μεθόδους, η ολιστική προσέγγιση περιθάλπει και ενημερώνει έναν ασθενή έτσι ώστε να είναι σε θέση να παίρνει ο ίδιος αποφάσεις για τον εαυτό του αλλά και για τους οικείους του. Η θεραπεία προσφέρεται με επιδεξιότητα, φροντίδα, συμμετοχή και σεβασμό για την ευαίσθητη περιοχή του ατόμου, το οποίο αντιμετωπίζεται σαν ένα ΟΛΟΝ Νου-Ψυχής-Σώματος και σαν προσωρινή “κατοικία” ενός Αθάνατου Πνευματικού Όντος.